FDM: Velkommen til elbilens årti

(21-Dec-2010)

FDM / Motor:
Bilnyheder er der masser af i 2011, og for første gang lanceres en hel række af eldrevne biler, som kan købes i almindelig handel. Men Motors nyhedsliste over alle 2011-nyheder viser, at der også er masser af spændende nye benzin- og dieselbiler.

Se Torben Arent's artikel, som kommer i jannuar numret af medlemsbladet "Motor".

Elbil er Danmarks 3. bedst solgte sportsvogn

(21-Dec-2010)

Verdens hurtigste elektriske sportsvogn Tesla Roadster er ikke bare den bedst sælgende elbil i Danmark i 2010. Tesla Roadster giver samtidig de benzindrevne sportsvogne kamp til stregen og kommer totalt set ind på en tredjeplads, når det gælder salget af 2 personers sportsvogne i prisklassen fra 700.000 - 1 million kr.

Energistyrelsen indkalder forslag til nye projekter med elbiler

(17-Dec-2010)

Energistyrelsen har netop indkaldt næste runde af ansøgninger om tilskud til forsøg med elbiler under forsøgsordningen for elbiler.
Som led i den energipolitiske aftale fra februar 2008 er der afsat i alt 35 mio. kr. til forsøg med anvendelse af elbiler i praksis. I denne tredje ansøgningsrunde uddeles ca. 11 mio. kr.

Formålet med forsøgene er at få belyst, hvordan elbiler fungerer ved forskellige anvendelser, hvilke barrierer der kan være for at udbrede elbiler, samt hvordan elbilen spiller sammen med elsystemet

250 elbiler på vej til Test en elbil

(17-Dec-2010)

ChoosEV har indgået ordre på mere end 250 elbiler, der kommer på vejene fra februar 2011. Det drejer sig om Mitsubishi iMiEV, Peugeot iOn og Citroën C-Zero, som sammen går under navnet Elbil-trillingerne.
Forsøget skal bl.a. give det danske samfund en fornemmelse af, hvilken plads elbilen skal have i samfundet, og det er derfor vigtigt at få bilen ud til borgerne – og få den testet i den virkelige verden.

Det er første gang nogen sinde, at en elbil kåres som Årets Bil.

(1-Dec-2010)

Det måtte jo komme, men måske er det overraskende, at det sker allerede nu: At en elbil opnår den efter- tragtede titel som Årets Bil i Europa. Men sådan er det. Den kommende elbil Nissan Leaf er ”Car Of The Year 2011”.
Det er første gang nogen sinde, at en elbil kåres som Årets Bil i Europa. Nissans elektriske Leaf løb med titlen foran Alfa Romeos elegante Giulietta og Opels praktiske Meriva.

Første batteriskiftestation i Gladsaxe

(26-Okt-2010)

Forleden kunne man læse i Gladsaxebladet at Better Place havde fået alle tilladelser på plads til at kunne opføre Danmarks første batteriskiftestation i Gladsaxe. Nærmere betegnet på det sted hvor Hillerødmotorvejen krydser ringmotorvejen og ring 3. Man nu ved at være færdige med fundamentet og man kan begynde at ane omridset at den færdige bygning.

Nye kort med ”Energisystemet lige nu”

(30-Aug-2010)

Danmark er ikke længere opdelt i to halvdele elmæssigt, idet den elektriske Storebæltsforbindelse nu er sat i komericiel drift.
Derfor har Energinet.dk søsat to nye kort med aktuelle data om det danske energisystemet - et kort med elsystemet lige nu og et kort med gassystemet lige nu.

BMW bag kommende elbil med kulfiberkarosseri

(26-Aug-2010)

I 2013 forventer BMW at introducere deres kommende elbilmærke, Megacity (MCV), med et kulfiberforstærket plastikkarosseri. MCV er et koncept hvor elbilen skal konstrueres helt fra bunden, hvilket dels skal kompensere for de ekstra kilo som elbilen har grundet batteripakken...

Filmmanden Chris Paine på dansk visit

(26-Aug-2010)

Den amerikanske filmmand og miljøaktivist, Chris Paine, var for nylig gæst og foredragsholder i forbindelse med et netværksarrangement på Hotel Kong Arthur i København.


TESLA åbner showroom i København

(6-juli-2010)

Den amerikanske elbilproducent Tesla har netop åbnet deres showroom i Københavns centrum. Nærmere betegnet ligger hovedsædet i det eksklusive kvarter på Bredgade 35, tæt på et af byens største torve, Kongens Nytorv.

Data fra engelsk elbilsprojekt frigivet

(27-juni-2010)

Det er ikke kun i Danmark at elbiler bliver testet i denne tid. Den engelske stats Technology Strategy Board (TSB) står bag flere større projekter, der skal afdække elbilens anvendelighed i praksis.

Nissan Qashqai EV 200 på jordomrejse

(25-juni-2010)

Søren Ekelund, der er stifter af firmaet A FUTURE Electric Vehicles, har sammen med de to opdagelsesrejsende, Nina Rasmussen og Hjalte Tin, i dag søsat et meget ambitiøst projekt. De to ekspeditionsledere skal sammen med et udvalgt team køre jorden rundt i to Nissan Qashqai EV 200

Storstilet forsøg fordobler antallet af elbiler i Danmark

(24-juni-2010)

"Elbilfirmaet Choosev er på trapperne med Danmarks største elbilforsøg. Det omfatter 300 biler, som danskerne får lov til at prøve gratis tre måneder ad gangen" - skriver Ingeniøren på deres hjemmeside.

Fælles sikkerhedsstandarder for elbiler

(23-juni-2010)

EU Kommissionen erkender, at der er brug for fælles sikkerhedsstandarder for at øge antallet af elbiler i EU. Derfor har kommissionen netop lanceret et forslag, der skal gøre det nemmere at få godkendt sikkerheden til elbiler, hvorved den administrative del af godkendelsesprocedurerne i de forskellige medlemsstater vil blive forenklet og ensrettet.

Nissan Leaf sprænger forventningerne

(13-juni-2010)

Antallet af pre-ordrer på Nissan Leaf er nået op på 17.000 på verdensplan, hvoraf de 12.000 udelukkende kommer fra USA. Nissan har nu, et halvt år tidligere end forventet, stort set nået deres mål på 20.000 pre-ordrer world wide, hvilket sprænger deres egne forventninger til det kommende salg.

BBC udforsker elbilen

(12-juni-2010)

BBC Radio Four er den kommende måned i gang med en dokumentarreportage om elbilen. Reportageserien tager udgangspunkt i en 6.500 km lang tour de force gennem Vesteuropa i den norske elbil, Think City.

Lykke Friis kårer vinderne på Danmarks Designskole

(3-juni-2010)

Klima- og Energiminister Lykke Friis uddelte priser til 3 vinder- projekter i konkurrencen om fremtidens ladestandere til elbiler.
ChoosEV udskrev i maj måned en konkurrence for studerende på Danmarks Designskole om at designe en ladestander til elbiler. Torsdag d. 3. juni fik vinderne deres præmier overrakt af Klima- og Energiminister Lykke Friis

El-biler på Kattegat

(30-maj-2010)

Lad din elbil op på færgen: Molslinien meddeler at de netop er blevet færdige med at etablere ladestik til el-biler ombord på færgerne over Kattegat. "Idag er vi i stand til f.eks at tilbyde 2½ times opladning ombord på Maren Mols mellem Århus og Kalundborg - der er tale om tre stik på hver færge - det er 230V Cee 32Amp. stik hvor der kan trækkes op til 24 Amp" fortæller Peter Sterling Kristensen fra Molsliniens tekniske afdeling.
Han fortsætter: "Vi håber at kunne tage del i den kommende el-bil trafik mellem landsdelene - og ser frem til at samarbejde med de forskellige interesse organisationer indenfor området"

Auto Salon 2010 - Geneve

(15-marts-2010)

Billede galleri fra Geneve Motor Show

Se alle El og hybrid biler - både de som er produktionsklare og de som endnu er på koncept stadiet

Årsmøde i Dansk Elbil Komité - Årsberetning for 2009

(22-februar-2010)

"Året 2009 blev udråbt til elbilens år og til en vis grad kan vi vel godt medgive, at der i hvert fald er blevet snakket og skrevet meget om elbiler.."

Sådan begynder formand Per J. Møller i sin årsberetning