Tesla Model S i Danmark

(19-december-2012)

Nu er der change for at få et nærmere kig på den nye super elbil fra Tesla. En Tesla model S besøger nemlig København i ugen op til jul. DELK's udsendte har været forbi med fotografiapparatet...

Ny Elbil med spark i...

(18-november-2012)

Detaljer omkring den nye Chevrolet Spark Elbil er netop blevet afsløret forud for verdenspremieren den 30. november ved Los Angles Motor Show. Der bliver tilsyneladende tale om en mindre muskel-elbil med en motor på 100 kW og et moment på 540 Nm.

Repræsentanter for General Motor uddelte en masse pressemateriale ved sidste uges event - GM's Electrification Experience - i Sausalito i Californien. Materialet fortalte bl.a. at GM planlægger at sælge 500.000 elbiler i 2017, men der var også en del om den kommende Chevrolet Spark EV med en mængde detaljer om denne bils elmotor og batteri.

VW up! elbil - forventes til Danmark i sommeren 2013

(5-november-2012)

Ifølge pålidelige kilder vil VW introducere en elektrisk udgave af deres populære minibil up! til sommer (2013). Ligesom dens benzindrevne søster, så har e-up! forhjulstæk, men benzinmotoren er erstattet af en tre-faset elmotor på 80 Hk (60 kW).

Et drejningsmoment på 210 Nm skulle give en acceleration på under 14 sekunder fra 0-100 km/t. Topfarten er elektronisk begrænset til 135 km/t.

Mens vi venter på Zoe, Renault's næste elbil - Rapport fra Paris Motor Show 2012

(21-oktober-2012)

Biludstillingen i Paris - "Mondial de l'automobile 2012" er netop i disse dage afsluttet. En af de stande der virkelig var domineret af elbiler var Renault's stand.

Det var tydeligt at se at Zoe bliver det næste store fra Renault. Der var et meget stort antal af denne model på standen, og publikum flokkes omkring bilerne - åbnede døre, motorhjem, bagagerum og prøvede sidekomforten i et væk...

Elbilen Zoe er den første elbil fra Renault, der er designet og produceret som elbil helt fra bunden. Det betyder, at den på alle måder er nyskabende og indeholder en række helt unikke features.

Nissan e-NV200 - Elektrisk varevogn bygget på Nissan LEAF teknologi

(23-september-2012)

Ved at kombinere det bedste fra to køretøjer - Nissan LEAF og Nissan NV200 - er den innovative Nissan e-NV200 målrette mod at cementere Nissans position som verdens førende inden for elbiler.

Lige nu har den verdenspremiere på Hannover Motor Show.

Batteripakke, elmotor og motorstyring er hentet fra Nissan Leaf. Når man kigger på e-NV 200, ser man straks arven fra Nissan Leaf. Især fronten, hvor ladestikket gemmer sig, viser tydeligt den designmæssige lighed med Nissan LEAF.

Citroën DS3 - Nu også som elbil

(18-september-2012)

"Citroën går et skridt videre på Paris Motor Show med fremvisningen af Konceptbilen DS3 Electrum, som byder på fuld-elektrisk teknologi og et innovativt design. Den teknologi, der anvendes på plug-in elbilen DS3 Electrum sikrer egenskaber og ydelse på samme niveau som den nuværende DS3 samtidigt med Zero-emmision, en rækkevidde på op til 120 km samt optimal (støjfri) komfort" - skriver Citroën i deres officelle pressemeddelelse.

Afgiftsfritagelsen for Elbiler forlænget frem til udgangen af 2015

(15-september-2012)

Den 13. september 2012 har folketinget vedtaget regeringens skattereform. Reformen letter skatten på arbejde med lidt over 14 milliarder kroner frem mod 2022.

Blandt de vedtagne lovforslag er L 197: Forslag til lov om ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter, brændstofforbrugsafgiftsloven, tonnageskatteloven og forskellige andre love.

Set med elbilistens øjne er den vigtigste del af L197 følgende:

- Den nuværende afgiftsfritagelse i registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og vægtafgiftsloven for brint- og eldrevne motorkøretøjer forlænges til udgangen af 2015.

Det betyder at elbilerne fortsat er fritaget for afgifter frem til udgangen af 2015.

Ny Citroën Berlingo Electric - bygget på Mitsubishi teknologi

(13-september-2012)

På det kommende IAA motorshow for varebiler i Hannover senere i denne måned vil Citroën afsløre sin nye Electric Berlingo. Der er tale om den tredje generation Berlingo Elbil.

Kilder vil vide at bilen er udviklet i samarbejde med Mitsubishi Motors Corporation.

Hoveddata: batteripakke på 22,5 kWh, 170 km's rækkevidde, understøtter hurtiglading.

Smid en elbil oven i solcelleanlæget - og få mere end 5 kr pr. kiloWatt-time

(14-juli-2012)

Når strøm fra elværket erstattes med solcellestrøm, får man normalt omkring 2 kroner og 20 øre for en egenproduceret kiloWatt-time. Hvis ens benzinforbrug konverteres til elforbrug i en elbil, så får man over 5 kroner.

Når strømmen fra solcellerne "hældes" på en elbil, så betyder det, at den vil kunne køre 6 km på 1 kWh.

Hvis man i sin benzin-drevne bil kan køre 15 km på en liter benzin, som rundt regnet koster 13 kroner, betyder det en udgift på 87 øre pr. km. - lig med 5,22 kr for 6 kilometers kørsel.

Der er nu mere end 1000 elbiler i Danmark

(24-juni-2012)

Pr. 1. juni 2012 er der indregistreret i alt 1160 elkøretøjer, fordelt på 975 personbiler, 165 varebiler, 9 lastbiler og 11 busser.

Dansk Elbil Komité har kigget nærmere på, hvad der gemmer sig und overfladen på disse tal. I Danmark skelner man nemlig ikke mellem 4-hjullede motorcykler, "golfbiler" og almindelige personbiler, når en elbil skal have nummerplader. Alle bliver lagt i den kategori, som hedder M1. Det eneste man skelner i mellem er person og varebiler

Ja - Det ER en rigtig elbil!

(20-juni-2012)

Jeg har altid ment at en hybridbil, som tanker sin energi på en benzinstation, kun kunne betragtes som en BENZIN-bil. Denne holdning blev der fuldstændig vendt op og ned på efter prøvekørslen af Opel Ampera.

Opel Ampera, der er Årets Bil i Danmark 2012, og dens amerikanske søsterbil Chevorlet Volt er kåret som Årets Bil i Europa - Car of the Year 2012. Ampera/Volt er en såkaldt plug-in hybrid elbil (PEV).

Kronprins Frederik indvier Danmarks første landsdækkende ladenetværk til elbiler

(1-juni-2012)

Danmark får nu som det første land i Norden et landsdækkende netværk til opladning af elbiler. Det skete, da Kronprins Frederik i dag åbnede et nyt landsdækkende netværk af hurtigladere og normalladere til elbiler.

Danske elbil-ejere får nu nemt ved at komme rundt i landet. I dag åbner CLEVER (tidligvere ChoosEV), nemlig Danmarks første landsdækkende og sammenhængende netværk af lade-standere til elbiler. Det nye ladenetværk består af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere - heraf 22 hurtigladestandere, hvor man på under en halv time kan lade sin elbil op.

BYD fremviser elbil med "Dashboard robot" på Beijing Autoshow 2012

(22-april-2012)

Når messen åbner i Beijing den 23. april vil BYD præsenterer deres egen koncept elbil under navnet Chin.

Der er tale om en 4.dørs sedan, som efter sigende skulle kunne accelerer fra 0 til 100 km/t på blot 6,9 sekunder. Det mest bemærkelsesværdige ved denne elbil er en lille robot-tingest, som kaldes "i". Den sidder i forruden og ligner en mellemting mellem Googles Android robot og EVE fra Walt Disneys tegnefilm "Wall-e".

Audi udvikler kunstig lyd til elbilen

(18-april-2012)

Lydløse elbiler udgør et faremoment i trafikken.

Derfor der arbejdes på at sætte en lyd på bilerne, der hverken skaber støjforurening eller dårligere trafiksikkerhed.

En af de bilfabrikker, som er gået ind i dette udviklingsarbejde er Audi.

Nybearbejdet oversigt over tilgængelige elbiler i Danmark

(17-april-2012)

Går du og tænker på at anskaffe en elbil, så var det måske en ide at få overblikket over hvilke modeller der udbydes på det danske marked.

Dansk Elbil Komite giver dig nu et samlet overblik og både de personbiler og så vel som de varebiler, som kan købes her og nu.

Elbiler på Geneva Motor show 2012

(29-feb-2012)

Når dette års biludstilling i Geneve - Geneva Motor Show 2012 - åbner her den 8. marts, så vil der være mange elbiler at finde blandt de udstillede bilmodeller.

En rundttur på internettet afslører at der er mange gamle kendinge - gengangere fra de øvrige moter shows, især Frankfurt, Tokyo og New York - blandt de elbiler, som er at finde i Geneve.