Nu er Danmark 100 elbiler klogere


9. maj 2011


Med 100 elbiler på vejene er der netop nået en milepæl i det landsdækkende projekt "testenelbil.dk". Det er en tredjedel af de 300 elbiler, der, inden året er omme, vil køre i 30 kommuner fordelt over hele landet.

Bag "testenelbil.dk" står firmaet ChoosEV og her er forsøget en stor succes, udtaler adm. direktør Lars Bording: "Vi glæder os over, at vi nu er en tredjedel inde i udrulningen af projektet, og at alt er gået efter planen. Samtidig er det en fornøjelse at se, hvor godt vi er blevet modtaget i erhvervslivet, hos kommunerne, offentlige instanser og ikke mindst de over 7000 borgere der har ønsket at teste for os. Det er fantastisk at følge projektets fremgang."

"Testenelbil.dk" er sat i verden for at indsamle data om elbilernes rækkevidde, lademønstre, de bløde værdier omkring bilisternes forbrugsmønstre og meget mere. Det skal gøre Danmark og resten af Europa klogere på den videre udbredelse af elbiler. Men allerede nu er der spændende tendenser at se i det velkørende forsøg.

Begejstring og nysgerrighed

Testpiloterne er meget positive over for elbilerne. I begyndelsen er samtaleemnerne på den tilhørende blog på www.testenelbil.dk, mange, især oplevelser i mødet med nysgerrige borgere, jagten på "kør langt på tanken" samt oplevelsen af ikke at skulle tale højt i den lydløse bil. Det er tydeligt, at testpiloterne meget hurtigt har vænnet sig til de nye muligheder, der er i at køre elbil, og elbilen bliver en naturlig del af deres hverdag.

En testpilot i Nordfyns kommune skriver:

"Nu er den første måned gået med "ELLINE", og den er gået forbløffende hurtigt. Vi har kørt 700 km problemløse ture med daglige indkøb m.m. En aften i påsken tog vi en tur til Varbjerg Strand for at nyde solnedgangen. Vi kørte på vejen foran sommerhusene, hvor beboerne sad og nød det gode vejr, og hvor må de have nydt, at vi kom listende lydløst forbi og ikke var støjende og stinkende som den øvrige trafik foran husene."

Af de mange data, der udledes af det landsdækkende elbil-projekt, følger der en enorm mængde tekniske resultater, som løbende vil blive offentliggjort, når flere runder af testforsøgene i de forskellige kommuner er afsluttet.

ChoosEV, et dansk firma ejet af energiselskaberne SE og SEAS-NVE samt Sixt Danmark. ChoosEV står for leasing og drift af elbiler samt infrastruktur.