Masser af elbil på Frankfurt Motor show 2011

(5-okt-2011)

Dansk Elbil Komite's udsendte har besøgt dette års motorshow i Frankfurt.

Se et overblik over de elbiler, som kameraet spottede...

Så blev batteriskiftestationen endelig færdig

(28-juni-2011)

Europas første batteriskifte på en elbil fandt i dag sted på Better Place's batteriskiftestationen i Gladsaxe. Overværet af journalister og gæster sad Klima- og energiminister Lykke Friis med i en Renault Fluence, mens bilens batteri blev skiftet.
Batteriskiftestationen nord for København er den første af de 20 stationer, som Better Place vil opføre i Danmark frem mod foråret 2012.

Se batteriskiftestationen i funktion på denne video...
Se billedserie af byggeriet...

Nu er Danmark 100 elbiler klogere

(9-maj-2011)

Med 100 elbiler på vejene er der netop nået en milepæl i det landsdækkende projekt "testenelbil.dk". Det er en tredjedel af de 300 elbiler, der, inden året er omme, vil køre i 30 kommuner fordelt over hele landet.
Testpiloterne er meget positive over for elbilerne. Der har været lystig debat, især om oplevelser i mødet med nysgerrige borgere, men også jagten på "kør langt på tanken" samt oplevelsen af ikke at skulle tale højt i den lydløse bil.

Jorden rundt i elbil

(7-maj-2011)

Lørdag den 7. maj ankom de to opdagelsesrejsende Hjalte Tin og Nina Rasmussen til Rådhuspladsen i København efter at have tilbagelagt en historisk rejse på 36.000 km i elbil.

Klima- og Energiminister Lykke Friis var mødt op for at være med til at byde Nina og Hjalte velkommen hjem.

Danmarks første Quick-ladestation åbner idag

(12-apr-2011)

Tirsdag den 12. april kl. 16 ”tanker” Klima- og Energiminister Lykke Friis den første elbil ved Danmarks første quick charge-ladestander.

Denne første elbil-”tankstation” ligger på Landgreven midt i København, og ud over Lykke Friis vil borgmester for Teknik og Miljø Bo Asmus Kjeldgaard også ankomme i elbil for at være med til den festlige åbning.

CHAdeMO på vej til at blive verdensstandard for opladning af el-biler

(12-apr-2011)

En af de store forhindringer for en udbredelse af elbiler er den tid det tager at oplade batteriet. Såkaldte "hurtig opladere", som kan lade op på så lidt som 20 minutter, ser ud til at være en løsning på dette problem, og det er netop hvad japanske bilproducenter ønsker at standardisere.

Nye standarder for opladning af elbiler på vej

(12-apr-2011)

Nu myldrer det frem med nye elbiler næsten hver dag og elselskaberne snakker om et intelligent netværk til opladning af elbilerne med vindmøllestrøm, men hvordan skal det nogen sinde lade sig gøre at lave en sådan infrastruktur, hvis hvert fabrikat har sit eget system til tilslutning for opladning.

Selvom der er forskellige typer af batteripakker med forskellige klemspændinger i de mange elbiler, så ser det endelig ud til at der er en standard på vej.

DELK Formand: FDM´s holdning til elbiler er useriøs!

(24-mar-2011)

FDM har i det nyeste nummer af Motor skrevet en artikel om elbilens formåen eller måske mangel på samme.

FDM er også kommet frem til at el og benzin er lige dyrt, men sammenligningen halter. FDM er der gået ud fra et ekstremt højt elforbrug (257 Wh/km) opgjort på årets koldste måned - og så har elbilen samme energiforbrug, som en tilsvarende fossilbil - Men hvad med sommerhalvåret?

Har du elbil og bor i DONG's forsyningsområde?

(15-mar-2011)

Vil du være testbruger af en ny teknologi i hjemmet, som både giver dig adgang til mere vindenergi ,når du oplader din bil, og giver dig mulighed for at indstille både opladningen, lamper og andet udstyr i hjemmet fra en portal og fra en iPod touch?

Ti glade familier fik elbil i Aalborg

(13-mar-2011)

Lørdag d. 5 marts fik ti glade familer i Aalborg overrakt den elbil, som de skal have til låns de næste 3 måneder.
Det var 5 stk Mitsubishi iMiEV, 3 stk Citroën C-ZERO og to Peugeot iON som familerne skal teste i projekt "Test-en-elbil".

Better Place åbner Elbilcenter i Hellerup

(13-mar-2011)

Forleden slog Better Place dørene op for et helt nyt besøgscenter i Hellerup. Her kan man blandt andet prøve verdens første serieproducerede elbil med udskifteligt batteri, Renault Fluence Z.E.

Repræsentantskabsmøde 2011 i DELK

(13-mar-2011)

Den22. februar blev det årlige repræsentantskabsmøde afholdt.
Se formandens beretning for 2010 samt referart fra selve mødet her:

Crashtest af Mitsubishi iMiEV

(13-mar-2011)

Hvad sker der med batteripakken og de elektriske installationer, hvis en elbil ender i en trafikulykke?
Både ved frontaltesten og ved sidekollisionen er belastningerne store, og elbilen opnår fire stjerner. Der konstateres ikke problemer med el-komponenterne i bilen.
Den aktive sikkerhed er godkendt, idet bilen er standardudstyret med ESC og tre selehuskere.

Batteriskifte stationen er nu under tag

(22-Jan-2011)

Vi følger byggeriet af Better Place's første batteriskifte station i Gladsaxe.
Tidligere billeder her på siden viste fundamentet. Nu er byggeriet kommet under tag.
Se det opdaterede billedgalleri her:

Ny plan for udrulning af ladestandere

(20-jan-2011)

Arbejdsgruppe giver bud på udrulningsplan for ladestandere til elbiler:

Der bliver de næste par år behov for 1.000 til 2.000 ladestandere i det offentlige rum, der skal betjene de 15.000 elbiler, der på de danske veje frem til 2015.

En arbejdsgruppe med repræsentanter for myndigheder, branche og forbrugere har i en ny redegørelse set på behovet for den nødvendige infrastruktur for ladestandere til elbiler.

Se rapporten her:

Ellertens opfinder død

(2-jan-2011)

Steen Volmer Jensen, som opfandt Ellerten, er død d. 22. december 2010, 68 år gammel.

Mini-El - eller "Ellerten", som den hurtigt blev døbt, er et énmandskøretøj, men med plads bag føreren til et barn eller bagage.
Prototypen var udviklet af ingeniør Steen V. Jensen og blev første gang præsenteret for offentligheden i 1985. Filosofien bag Ellerten var, at mere end 80 % af befolkningen har mindre end 15 km til arbejde, og at mere end 90 % af alle, der anvender bil til arbejde, kører alene.

FDM: Velkommen til elbilens årti

(21-Dec-2010)

FDM / Motor:
Bilnyheder er der masser af i 2011, og for første gang lanceres en hel række af eldrevne biler, som kan købes i almindelig handel. Men Motors nyhedsliste over alle 2011-nyheder viser, at der også er masser af spændende nye benzin- og dieselbiler.

Se Torben Arent's artikel, som kommer i jannuar numret af medlemsbladet "Motor".

Elbil er Danmarks 3. bedst solgte sportsvogn

(21-Dec-2010)

Verdens hurtigste elektriske sportsvogn Tesla Roadster er ikke bare den bedst sælgende elbil i Danmark i 2010. Tesla Roadster giver samtidig de benzindrevne sportsvogne kamp til stregen og kommer totalt set ind på en tredjeplads, når det gælder salget af 2 personers sportsvogne i prisklassen fra 700.000 - 1 million kr.

Energistyrelsen indkalder forslag til nye projekter med elbiler

(17-Dec-2010)

Energistyrelsen har netop indkaldt næste runde af ansøgninger om tilskud til forsøg med elbiler under forsøgsordningen for elbiler.
Som led i den energipolitiske aftale fra februar 2008 er der afsat i alt 35 mio. kr. til forsøg med anvendelse af elbiler i praksis. I denne tredje ansøgningsrunde uddeles ca. 11 mio. kr.

Formålet med forsøgene er at få belyst, hvordan elbiler fungerer ved forskellige anvendelser, hvilke barrierer der kan være for at udbrede elbiler, samt hvordan elbilen spiller sammen med elsystemet

250 elbiler på vej til Test en elbil

(17-Dec-2010)

ChoosEV har indgået ordre på mere end 250 elbiler, der kommer på vejene fra februar 2011. Det drejer sig om Mitsubishi iMiEV, Peugeot iOn og Citroën C-Zero, som sammen går under navnet Elbil-trillingerne.
Forsøget skal bl.a. give det danske samfund en fornemmelse af, hvilken plads elbilen skal have i samfundet, og det er derfor vigtigt at få bilen ud til borgerne – og få den testet i den virkelige verden.

Det er første gang nogen sinde, at en elbil kåres som Årets Bil.

(1-Dec-2010)

Det måtte jo komme, men måske er det overraskende, at det sker allerede nu: At en elbil opnår den efter- tragtede titel som Årets Bil i Europa. Men sådan er det. Den kommende elbil Nissan Leaf er ”Car Of The Year 2011”.
Det er første gang nogen sinde, at en elbil kåres som Årets Bil i Europa. Nissans elektriske Leaf løb med titlen foran Alfa Romeos elegante Giulietta og Opels praktiske Meriva.